(17 noi.) PE CARAREA POSTULUI Sfantului Craciun 2011: sa parcurgem NOUL TESTAMENT, impreuna!

ZIUA 3… o propunere destinata Grupului "de Face" Lacasuri Ortodoxe – Sfantul Post al Nasterii Domnului – 2011, preluata si pentru vizitatorii paginilor Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe. Zilnic, un scurt fragment din "Sfanta Evanghelie dupa Matei" (serbat in 16 noi.) va insemna pasul nostru pe cararea acestui sfant post, ales astfel incat, in perioada de sfarsit a acestuia sa ne putem bucura de savarsirea unui parcurs intreg impreuna, pentru un post cu folos duhovnicesc!

SFANTA EVANGHELIE DUPA MATEI

"CAPITOLUL 3

Ioan Botezatorul. Botezul lui Iisus.

1. In zilele acelea, a venit Ioan Botezatorul si propovaduia in pustia Iudeii,
2. Spunand: Pocaiti-va ca s-a apropiat imparatia cerurilor.
3. El este acela despre care a zis proorocul Isaia: "Glasul celui ce striga in pustie: Pregatiti calea Domnului, drepte faceti cararile Lui".
4. Iar Ioan avea imbracamintea lui din par de camila, si cingatoare de piele imprejurul mijlocului, iar hrana era lacuste si miere salbatica.
5. Atunci a iesit la el Ierusalimul si toata Iudeea si toata imprejurimea Iordanului.
6. Si erau botezati de catre el in raul Iordan, marturisindu-si pacatele.
7. Dar vazand Ioan pe multi din farisei si saduchei venind la botez, le-a zis: Pui de vipere, cine v-a aratat sa fugiti de mania ce va sa fie?
8. Faceti deci roada, vrednica de pocainta,
9. Si sa nu credeti ca puteti zice in voi insiva: Parinte avem pe Avraam, caci va spun ca Dumnezeu poate si din pietrele acestea sa ridice fii lui Avraam.
10. Iata securea sta la radacina pomilor si tot pomul care nu face roada buna se taie si se arunca in foc.
11. Eu unul va botez cu apa spre pocainta, dar Cel ce vine dupa mine este mai puternic decat mine; Lui nu sunt vrednic sa-I duc incaltamintea; Acesta va va boteza cu Duh Sfant si cu foc.
12. El are lopata in mana si va curata aria Sa si va aduna graul in jitnita, iar pleava o va arde cu foc nestins.
13. In acest timp a venit Iisus din Galileea, la Iordan, catre Ioan, ca sa se boteze de catre el.
14. Ioan insa Il oprea, zicand: Eu am trebuinta sa fiu botezat de Tine, si Tu vii la mine?
15. Si raspunzand, Iisus a zis catre el: Lasa acum, ca asa se cuvine noua sa implinim toata dreptatea. Atunci L-a lasat.
16. Iar botezandu-se Iisus, cand iesea din apa, indata cerurile s-au deschis si Duhul lui Dumnezeu s-a vazut pogorandu-se ca un porumbel si venind peste El.
17. Si iata glas din ceruri zicand: "Acesta este Fiul Meu cel iubit intru Care am binevoit". "

– un articol de: contributor Ec. Alina Maria Hulea

Actiune demarata la initiativa Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, Postul sfant al Nasterii Domnului, 2011.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.