Caravana pentru un Climat sanatos, in Africa de Sud

Conform datelor primite de la abonati aflaţi în Nairobi, Kenya, aproximativ 200 de tineri care călătoresc într-o caravană formată din mai multe autobuze, au părăsit Nairobi în data de 7 noiembrie 2011, cu intenţia promovării unor măsuri privind schimbările climatice.

Excursia de două săptămâni, însoţită de muzică, dans şi teatru, şi sponsorizată de grupuri de credincioşi şi de laici, se va încheia în Durban, Africa de Sud, în cadrul Convenţiei Cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite, privind schimbările climatice – COP-17.

"Schimbările climatice necesită un răspuns drept şi corect. Nu ne putem permite să avem abordări diferite. Nu ţine totul de natura economică, ci, de asemenea, vorbim aici şi despre o problemă de etică morală. Este nevoie de un răspuns care să se adreseze nedreptăţilor care au provocat situaţia din prezent”, a declarat Paul Mbole, coordonator în Kenya, din partea "Ajutorului Bisericii Norvegiene", una dintre agenţiile de sprijin, în data de 6 noiembrie 2011, mai informeaza Serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.