In Occident, credinciosii moldoveni sunt preluati si pastoriti de Eparhia ruseasca de Corsun

sedinta Corsun    Episcopia de Corsun a infiintat un secretariat pentru îngrijirea pastorală a credincioşilor din Moldova, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

   Eparhia de Corsun (Chersonese, Cherson / Patriarhia Moscovei), la iniţiativa episcopului Nestor, a creat un secretariat pentru îngrijirea pastorală a credincioşilor orginari din Moldova, "care îşi propune să faciliteze integrarea credincioşilor moldoveni în eparhia de Corsun şi sa coordoneze activităţile comunităţilor situate în Franţa, Spania, Elveţia şi Portugalia”.

   Potrivit oficialilor acestei eparhii, “de-a lungul anilor, mulţi moldoveni au ajuns în Europa de Vest, din diferite motive: studiu, lucru sau pur şi simplu pentru a trăi într-o altă ţară. În câteva localităţi, aceştia au format comunităţi ortodoxe moldoveneşti".

   Eparhia Corsunului regrupează de fapt parohiile Patriarhiei Moscovei din Franţa, Spania, Elveţia, Portugalia, Italia, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.