publicat în: Arhivă

Duminica Datornicului nemilostiv la Parohia “Adormirea Maicii Domnului”, Josefin

Duminica, 23 august 2009, cu binecuvantarea inalt Prea Sfintitului Arhiepiscop si Mitropolit Nicolae, Prea Sfintitul Paisie Lugojanu s-a aflat in mijlocul credinciosilor Parohiei Josefin, pentru savarsirea Sfintei Liturghii Arhieresti.


Ierarhul a fost intampinat de catre preotii slujitori, diaconi si credinciosi, la ora 9.

Duminica a 11-a dupa Pogorarea Duhului Sfant, are ca invatatura pentru noi si pentru mantuirea noastra o frumoasa pilda rostita de Mantuitorul nostru Iisus Hristos inaintea apostoliilor si a celor care il ascultau, parabola pe care o gasim in Evanghelia de la Matei, cap. 18, 23-35( Pilda datornicului nemilostiv): “De aceea, asemanatu-s-a imparatia cerurilor unui imparat care a voit sa se socoteasca cu slugile sale. ?i, incepand sa se socoteasca cu ele, i s-a adus un datornic cu zece mii de talanti. Dar neavand el cu ce sa plateasca, stapanul sau a poruncit sa fie vandut el, si femeia, si copiii, si pe toate cate le are, ca sa se plateasca. Deci, cazandu-i in genunchi, sluga aceea i se inchina, zicand: Doamne, ingaduieste-ma si-ti voi plati tie tot. Iar stapanul slugii aceleia, milostivindu-se de el, i-a dat drumul si i-a iertat si datoria. Dar, iesind, sluga aceea a gasit pe unul dintre cei ce slujeau cu el si care-i datora o suta de dinari. ?i punand mana pe el, il sugruma zicand: Plateste-mi ce esti dator. Deci, cazand cel ce era sluga ca si el, il ruga zicand: Ingaduieste-ma si iti voi plati. Iar el nu voia, ci, mergand, l-a aruncat in inchisoare, pana ce va plati datoria. Atunci, chemandu-l stapanul sau ii zise: Sluga vicleana, toata datoria aceea ti-am iertat-o, fiindca m-ai rugat. Nu se cadea, oare, ca si tu sa ai mila de cel impreuna sluga cu tine, precum si eu am avut mila de tine? ?i maniindu-se stapanul lui, l-a dat pe mana chinuitorilor, pana ce-i va plati toata datoria. Tot asa si Tatal Meu cel ceresc va va face voua, daca nu veti ierta – fiecare fratelui sau – din inimile voastre“.

Frumoasa interpretare a Sfintei Evanghelii a apartinut diaconului Eugen Babescu.

La momentul potrivit, o parte dintre credinciosii prezenti la Dumnezeiasca Liturghie, dintre care multi copii, L-au primit cu credinta, cu frica si cu dragoste pe Domnul Hristos, prin Sfanta impartasanie, spre mantuirea sufleteasca si trupeasca.

ALBUM FOTO, dand click pe banner: