Telefoane mobile cu functii speciale destinate Ramadanului

Lacasuri Ortodoxe: din PARIS
Mai multi producatori de telefoane mobile, inclusiv Nokia si Apple, ofera aplicatii specifice pentru Ramadan, care permit, de exemplu, sa stii cand vine momentul rugaciunii, directia catre Mecca si cota din venit pe care trebuie sa o donezi, au declarat in urma cu cateva zile furnizorii.


Numarul 1 mondial, Nokia, a lansat in 2008 o initiativa "foarte bine primita".

"Anul trecut, 2.4 milioane de aplicatii pentru Ramadan au fost descarcate de pe Internet", a anuntat vice-presedintele Nokia in Orientul Mijlociu si Africa, Chris Braam, intr-o declaratie.

"Pornind de la comentariile pe care le-am primit de la clientii nostri, am imbunatatit oferta in acest an, prin oferirea unor noi aplicatii si prin actualizarea unor functii existente care sunt disponibile pe o gama de telefoane aflate in magazinul online Ovi", a adaugat acesta.

Americanii de la Apple, de asemenea, ofera diverse aplicatii prin intermediul App’Store, iar LG din Coreea de Sud a lansat saptamana trecuta in Orientul Mijlociu si Africa de Nord doua telefoane care contin aplicatii speciale pentru perioada Ramadanului.

Credinciosii pot gasi gratuit orarul rugaciunilor, o busola care indica directia spre Mecca (pentru pozitia in rugaciune) si un calculator pentru evaluarea cotei din venit, zakat, al treilea pilon al Islamului.

Utilizatorii pot gasi, de asemenea, Coranul, cuvintele lui Mahomed (Hadith) sau o aplicatie cu care pot scrie urari.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.