Tarnosirea Bisericii cu Hramul Sf. Ap. Andrei – Tartasesti

Duminica, 29 noiembrie 2009, va avea loc tarnosirea bisericii cu hramul „Sf. Ap. Andrei’, din comuna Tartasesti, zidita in ultimii 7 ani, fapt ce se constituie intr-un eveniment important pentru spiritualitatea crestin-ortodoxa din Arhiepiscopia Targovistei, informeaza Biroul de Presa al acestei arhiepiscopii, citat de Centrul de Presa al Patriarhiei Romane.


Slujba tarnosirii, impreuna cu Sfanta Liturghie arhiereasca, va fi oficiata de catre inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Dr. Nifon, Arhiepiscopul Targovistei, care a initiat infiintarea acestui nou locas de cult si care va fi insotit de numerosi preoti si diaconi.

Biserica cu hramul „Sf. Ap. Andrei’" din comuna Tartasesti, este construita in forma de cruce, cu trei turle, una pe naos, iar doua pe pronaosul bisericii, cu abside si pridvor deschis, iar pictura bisericii este realizata in tehnica ,,fresco”, in stil bizantin.

Dupa savarsirea sfintei Liturghii arhieresti, credinciosii, barbati si femei, pot trece, pentru a se inchina, prin Sfantul Altar.

UN ALBUM FOTO, cuprinzator (20 de instantanee), gasiti dand click aici:


Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.