Biserică ortodoxă rusă furată cărămidă cu cărămidă

După cum deja poate unii ştiu, în mai toate publicaţiile din Moscova a aparut in mod ironic, anuntul:

“WANTED: Se caută Biserică Rusă. Ultima oară a fost văzută în iulie. Recompensă celui ce o aduce înapoi!”

Funcţionarii ortodocşi dintr-o regiune centrală rusă au declarat că o clădire a unei biserici abandonate ruseşti, care trebuia reconstruită pentru a fi redată uzului a fost furată de sătenii din loclitate.

Preotul ortodox Vitalii, din Ivanovo- Episcopia Voscresenscaia – afirmă într-o declaraţie oficială că Biserica Invierii a fost ultima dată văzută intactă la sfârşitul lunii iulie. La inceputul lui octombrie însă, oamenii din satele din apropierea Komarovo, nord-estul Moscovei, au dezmembrat clădirea, a spus el.

Se pare că sătenii au vândut cărămidă cu cărămidă biserica, unui om de afaceri, la pret de 1 rubla (4 cenţi) bucata, a spus Vitalii.

“Bineînţeles că aceasta este o blasfemie”, a declarat acesta Associated Press. “Aceste persoane vor da seamă pentru comiterea acestui păcat grav”.

Vitalii a declarat furtul la Poliţie, în prezent fiind pornită o anchetă.

Clădirea, veche de 200 de ani – în care nu se mai aflau icoane sau alte obiecte şi valori religioase, a fost o şcoală pentru copiii cu handicap în perioada sovietică, înainte de a fi închisă în anul 1998 şi transformat la loc în Biserică.

Vitalii a precizat că eparhia se hotărâse să o redeschidă în vederea săvârşirii slujbelor religioase.

Biserica Ortodoxă cunoaşte o mare redeşteptare în Rusia, renovându-se şi construindu-se mii de biserici.

În regiunile rurale, mai sărace, vandalii sau hotii mici fură în mod regulat icoane aurite sau donaţii din biserici şi le vând pe băuturi alcoolice sau droguri.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.