publicat în: Arhivă

Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a primit pe Excelenta Sa Domnul Alexander Churilin, Ambasadorul Federatiei Ruse in Romania

in ziua de 26 august 2009, la Resedinta patriarhala, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a primit pe Excelenta Sa Domnul Alexander Churilin, Ambasadorul Federatiei Ruse in Romania.


in cadrul intrevederii, Excelenta Sa Domnul Alexander Churilin a facut Preafericirii Sale o prezentare a vizitei pastorale pe care Sanctitatea Sa Parintele Kiril, Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii, a efectuat-o in Ucraina, in perioada 27 iulie – 5 august 2009. Domnul Ambasador a apreciat aceasta vizita pastorala in Ucraina ca fiind o reusita, in primul rand prin contributia adusa la promovarea unitatii intre cele doua popoare ortodoxe, in contextul dezbinarii bisericesti din aceasta tara.

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a multumit pentru prezentare si a apreciat hotararea Sanctitatii Sale Parintele Patriarh Kiril de a efectua o vizita pastorala in Ucraina la inceputul slujirii sale patriarhale, care, asa cum reiese si din relatarile mass-media, a avut un efect benefic in sustinerea unitatii si comuniunii in Biserica Ortodoxa Rusa. Patriarhul Romaniei a mai subliniat faptul ca, in societatea contemporana pluralista in care se pune accent mai mult pe libertate decat pe unitate, Biserica este institutia care, prin misiunea ei, indeamna la armonie, pace si reconciliere.

Preafericirea Sa a mai mentionat faptul ca, in timpul recentelor vizite canonice intreprinse la eparhiile ortodoxe romanesti din Europa Centrala si Occidentala, a remarcat relatiile fratesti de conlucrare si comuniune dintre comunitatile ortodoxe din diaspora ortodoxa.

La incheierea intrevederii, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a transmis Sanctitatii Sale Parintele Patriarh Chiril al Moscovei si al intregii Rusii, prin intermediul Ambasadorului Federatiei Ruse in Romania, un mesaj de felicitare si pretuire pentru activitatea sa pastoral-misionara si pentru eforturile de promovare a unitatii ortodoxe pe plan local si universal.

BIROUL DE PRES? AL PATRIARHIEI ROMaNE