Eveniment “anti-clerical” in Sankt Petersburg. Incidente…

Chirill si Medvedev Treizeci de rusi s-au adunat miercuri, la Sankt-Petersburg, pentru a protesta impotriva rolului, "mult prea important", in opinia lor, pe care il are Biserica Ortodoxa Rusa, dar au fost atacati de un grup de contra-demonstranti, a remarcat AFP.

©traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Purtand bannere care cereau "separarea reala a bisericii de stat," protestatari, in cea mai mare parte tineri activisti de stanga, au fost rapid atacati de ca?iva contra-protestatari, de asemenea tineri.

"Diavolii!" au scandat contra-demonstranti, care au rupt bannerele inainte de a fi arestati de catre politie.

"Suntem aici pentru a protesta impotriva fuziunii dintre biserica si stat, conform Constitutiei noastre seculare. Statul face eforturi ca sa sus?ina Biserica Ortodoxa", a spus Kirill Vasiliev, activist al miscarii locale de rezistenta socialista.

"Biserica incepe sa intervina in toate aspectele vietii", a spus o alta protestatara, Galina Gorbatov, in varsta de 35 de ani.

Biserica Ortodoxa Rusa, in renastere de la caderea regimului sovietic din 1991, s-a apropiat de stat, mai ales in timpul presedintiei lui Vladimir Putin (2000-2008), in prezent sef al guvernului.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 54/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.