Wednesday 9 march 2011

21 de preoti catolici, suspectati de pedofilie, suspendati in Philadelphia

Cardinalul Justin Rigali Lacasuri Ortodoxe: din New York
21 de preoti catolici, suspectati de pedofilie, suspendati in Philadelphia

Arhidieceza de Philadelphia a declarat marti, 8 martie 2011, intr-un comunicat, ca a suspendat 21 de preoti catolici suspectati de pedofilie.

Cardinalul Justin Rigali, arhiepiscop de Philadelphia (Pennsylvania, nord-estul SUA), s-a bazat pe o decizie luata in luna februarie 2011 de catre un juriu popular format din aproximativ 37 de persoane, se afirma in declaratie.


Cardinalul Justin Rigali Pe langa cei 21 de preoti suspendati marti, alti 3 au fost deja concediati in februarie, dupa decizia juriului. Alti 5 renuntasera la exercitarea functiilor lor din diverse motive, in timp ce alti 8 au fost absolviti de orice acuzatie.

Cardinalul Justin Rigali si-a exprimat "durerea fata de abuzurile sexuale asupra minorilor, ale membrilor Bisericii, si mai ales ale clericilor".

"Din 2005, Arhiepiscopia a muncit din greu si a facut progrese semnificative in protectia copiilor si in anchetarea pretinselor abuzuri si acuzatii de violenta", adauga declaratia.

"Aceste suspendari nu sunt condamnari sau hotarari definitive, ci doar masuri temporare in cursul perioadei de ancheta", spune Cardinalul in document.

Ancheta a fost incredintata dnei. Gina Maisto Smith, un fost specialist procuror din Philadelphia in cazurile de pedofilie de peste doua decenii.

Biserica Catolica a fost zguduita in ultimii ani de o serie de scandaluri legate de pedofilie, in intreaga lume, inclusiv Austria, Belgia, Irlanda, Germania si Statele Unite.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile