Un crestin copt ucis in timpul unor noi ciocniri interconfesionale in Cairo

Lacasuri Ortodoxe: din Cairo
Un crestin copt ucis in timpul unor noi ciocniri interconfesionale in Cairo

Un crestin copt a fost ucis marti, 8 martie 2011, in timpul unor ciocniri intre musulmani si crestini in vecinatatea Moqattam, Cairo, pe fondul tensiunilor interconfesionale, in urma incendierii unei biserici, in ziua desambata, potrivit unor surse din spital, citate de AFP.


Numele persoanei decedate este Mina Fares Hanna.

Ciocnirile au izbucnit seara, cand zeci de demonstranti salafisti i-au atacat pe coptii din Moqattam, un cartier sarac din vestul Cairo, locuit de "gunoieri", mai ales crestini, au declarat martorii.

Coptii au blocat o mare autostrada urbana aflata in apropiere, inainte de sosirea a zeci de musulmani si izbucnirea unor lupte intre cele doua tabere care au inceput sa arunce cu pietre, a declarat o sursa din serviciile de securitate.

Prezenta la scena, armata a tras in aer pentru a dispersa multimea, au declarat martori.

Coptii protesteaza impotriva actelor de violenta care au vizat comunitatea lor, sambata trecuta, la Biserica Al-Chahidaine, situata in Soul – Guvernoratul Helwan, la sud de Cairo – in mare parte distrusa prin incendiere.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.