Patriarhia Moscovei a negat categoric informatiile conform carora ar fuziona cu Statul

biserica rusa independenta de stat Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
"Biserica Rusa nu a fost niciodata in istoria sa atat de independenta de Stat, precum este acum. Ea pretuieste aceasta independenta. Cu toate acestea, de asemenea, ea se bucura de dialogul pe care il are cu Statul modern. Fara indoiala, despre acest dialog nu se poate spune ca este unul prea usor, dar se poate spune ca este unul constructiv", a afirmat Vladimir Legoida, seful Departamentului de Informatii Sinodale al Patriarhiei Moscovei, la sfarsitul saptamanii trecute.


biserica rusa independenta de stat Legoida a mai amintit faptul ca Patriarhul se intalneste in mod regulat cu inaltii oficiali rusi, dar nu inseamna ca Biserica nu are "conversatii dificile si probleme in dialogul cu autoritatile".

Legoida a mai afirmat ca incercarile nu au sensul de a face din Biserica "o forta de opozitie". Oamenii care fac diverse afirmatii negative la adresa Patriarhului sau a figurilor politice "nu inteleg pe deplin ceea ce este Biserica si care este scopul acesteia", a spus el.

"Ei se asteapta ca Biserica sa urmeze logicii unui partid politic, care, in opinia lor trebuie sa fie un partid de opozitie. Cu toate acestea, Biserica nu va deveni o forta care sa se opuna administratiei. Biserica a avut relatii cu Statul, chiar si cu sovieticii. De ce nu ar trebui sa aiba relatii cu Statul, acum? Cu toate acestea, ceea ce Biserica a facut intotdeauna si va continua sa faca este sa ofere o evaluare morala a societatii si a actiunilor intreprinse de autoritati si politicieni", a incheiat Legoida.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.