Ierarhia Bisericii Ortodoxe Ruse solicita realizarea unei aliante strategice cu catolicii si protestantii

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Situatia morala si demografica a Rusiei ridica semne de intrebare legate de viitorul acesteia, considera Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, seful Departamentului Sinodal pentru Relatii Externe al Bisericii.


"Eu am spus de mai multe ori ca astazi este mare nevoie de existenta unei "aliante strategice" intre credinciosii ortodocsi si catolici, membrii bisericii vechi rasaritene, protestantii traditionalisti, adica toti cei care apara valorile crestine adevarate – familie, educatia copiilor, indisolubilitatea casatoriei, valoarea vietii umane inca de la inceputuri si pana la moarte", a spus Mitropolitul intr-un interviu publicat in cotidianul Komsomolskaia Pravda de luni, 28 februarie 2011.

"in caz contrar, atat Rusia, cat si civilizatia crestina in general, se va pierde in timp, iar imaginea acestora va ramane doar un subiect de studiu pentru istorici si arheologi", a mai spus ierarhul.

Rusii "au inceput sa se obisnuiasca deja in tara lor cu criza demografica severa", a spus el.

intrebat despre ce sugereaza Biserica in sensul schimbarii acestei situatii, el a amintit ca initiativa recenta majora a Patriarhului ortodox rus Kirill implica un set de propuneri in lupta impotriva avorturilor, in sprijinirea familiilor cu multi copii, in ajutorarea copiilor ramasi fara parinti si in publicarea unei noi legislatii care sa protejeze familia si copilaria.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.