Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, va fi prezent la Sarbatoarea Sfantului Dumitru, in Catedrala Patriarhala

Patriarhul ecumenic Bartolomeu si PF Daniel Anul acesta, la manifestarile legate de hramul Catedralei patriarhale din Bucuresti va participa Sanctitatea Sa Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului-Noua Roma si Patriarh Ecumenic.

Sanctitatea Sa va ajunge In Bucuresti In dupa-amiaza zilei de marti, 26 octombrie, pe Aeroportul „Henri Coanda”, unde va fi Intampinat de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, alaturi de un sobor de ierarhi si oficialitati locale. In cursul serii aceleiasi zile, In Catedrala patriarhala va fi oficiata o slujba de Te Deum.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: TEO-CHristian


„Sanctitatea Sa va fi Insotit de Inaltpreasfintitul Mitropolit Ioan de Pergam si de Inaltpreasfintitul Emanuel de Franta.

Sanctitatea Sa va participa la Sfanta Liturghie din ziua de hram, 27 octombrie. De asemenea, va participa la o sedinta solemna In ziua de 28 octombrie In Aula Magna ‘Teoctist Patriarhul’ din Palatul Patriarhiei, prilej cu care va rosti si o alocutiune”, a spus Pr. Cons. Michael Tita din cadrul Sectorului Relatii Bisericesti si Interreligioase al Patriarhiei Romane.

Vizita Sanctitatii Sale Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului – Noua Roma si Patriarh Ecumenic constituie un raspuns la vizita efectuata de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel Intre 27 mai-2 iunie 2009 in Patriarhia Ecumenica, In fruntea unei delegatii a Bisericii Ortodoxe Romane. De asemenea, Sanctitatea Sa se va afla pentru prima data In tara noastra de cand Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a devenit Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane.

Centrul de Presa al Patriarhiei Romane

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 40/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.