IN MEMORIAM: Asa va ramane pentru mine, un marturisitor al Marturiei celei adevarate

Ne-a invatat ca postul adevarat este acela care starneste mereu In noi dorinta de a ne apropia de Dumnezeu.


SocialTwist Tell-a-Friend

Daca multi au avut privilegiul de a-l cunoaste pe parintele Teofil din postura de duhovnic, monah desavarsit sau exeget al cuvantului lui Dumnezeu, eu am avut privilegiul de a-l cunoaste din postura de marturisitor.

Din nenumaratele sale cuvantari, pe care le tinea pentru noi, tinerii, la Inceputul Postului Craciunului, am descoperit modelul desavarsit al postitorului si al postirii.

Ne-a invatat ca postul adevarat este acela care starneste mereu In noi dorinta de a ne apropia de Dumnezeu.

Nimeni nu putea sa ne marturiseasca cu atata convingere acest lucru daca nu era el Insusi In lumina lui Dumnezeu. Asa va ramane pentru mine, un marturisitor al Marturiei celei adevarate.

Student teolog Razvan Persa – Cluj

Consemneaza:Formularul creat pentru a oferi membrilor, abonatilor si vizitatorilor Lacasuri Ortodoxe ocazia de a-si putea exprima gandurile, amintirile, mesajele, trairile legate de acest mare duhovnic si parinte al nostru: Pr. Arhimandrit Teofil Paraian – un parinte "raspanditor de bucurie"*, poate fi accesat dand click aici: .

Mesajele vor fi triate de administratia Lacasuri Ortodoxe, rezervand bineinteles si subintelegand drepturile de postare si publicare ulterioara.

* Intr-un interviu realizat cu ocazia unei lansari ce carte, nu cu mult timp inainte de a se muta la Domnul, parintele Teofil afirma: "As fi foarte bucuros daca as sti ca am reusit astfel, prin ce-am facut in viata mea, sa fiu si eu raspanditor de bucurie!"

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.