Slujire Arhiereasca la Catedrala Episcopala Giurgiu

In ziua de 25 aprilie 2010, in Duminica a IV-a dupa Pasti (a Slabanogului), la Catedrala Episcopala „Adormirea Maicii Domnului si Sf. M. Mc. Gheorghe" din Giurgiu, Sfanta Liturghie a fost savarsita de intaistatatorul eparhiei noastre, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi.


in cuvantul de invatatura rostit numerosilor credinciosi prezenti, Preasfintitul Parinte Ambrozie a vorbit despre invataturile desprinse din pericopa evanghelica in care a fost prezentata minunea vindecarii Slabanogului de la Scaldatoarea Vitezda, subliniind bunatatea nemasurata a lui Hristos care nu asteapta rugamintea celor in suferinta, ci, din iubire de oameni, vine in intampinarea ruga­mintii lor.

Iubirea este cea care ne cheama si pe noi la viata si, ca atare, raspunsul nostru trebuie sa fie unul pe masura. Existenta umana este centrata pe Dumnezeu, este dintru inceput teocentrica, iar viata noastra trebuie sa fie in relatie cu Izvorul Vietii.

EPISCOPIA GIURGIULUI

©redactare Alex Daniel Rotariu publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 15/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.