O biserica a Patriarhiei grec-Ortodoxe a Antiohiei, inaugurata in apropierea Parisului (Vaucresson)

Lacasuri Ortodoxe: din Paris
Biserica antiohiana Vaucresson O biserica a Patriarhiei grec-Ortodoxe a Antiohiei, inaugurata in apropierea Parisului (Vaucresson)

Cateva sute de persoane au asistat in seara de sambata, 16 octombrie 2010, la Vaucresson (regiune parisiana) la inaugurarea Bisericii Sfanta Elena, prima din Franta, in intregime dedicata crestinilor grec-ortodocsi ai Patriarhiei Antiohiei.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


O slujba in limbile franceza si araba a fost oficiata de catre episcopul Ioan, Mitropolitul Europei Occidentale si Centrale al Bisericii cu sediul in Damasc – dar care a fost infiintata in Antiohia, astazi Antakya, Turcia, de Sfantul Apostol Petru, inainte de cea a Romei.

Ambasadorii Frantei in Siria, Liban, Iordania, Grecia si ai Ligii Arabe au participat la slujba in cadrul careia Mitropolitul a adus un omagiu Arhiepiscopului Emmanuel, Mitropolit al Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, pentru "cooperarea frateasca" la acest eveniment.

Pana in prezent, credinciosii de rit grec-ortodox din cadrul Patriarhiei Antiohiei – in principal din diaspora siriana si libaneza – isi practicau cultul si slujeau Sfanta Liturghie in 6 biserici, in Franta, puse la dispozitie de catre Patriarhia Ecumenica, printre care se afla si Catedrala Sfantul ?tefan din Paris.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 40/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.