Un ales american vrea sa forteze societatea SNCF sa-si recunoasca rolul sau in deportarea evreilor

Lacasuri Ortodoxe: din Paris (AFP)
Un ales american vrea sa forteze societatea SNCF sa-si recunoasca rolul sau in deportarea evreilor

Un ales al Californiei vrea sa forteze SNCF sa scoata la lumina rolul sau in deportarea evreilor in timpul celui de-al doilea razboi mondial, daca doreste sa concureze la o licitatie de stat americana, a declarat marti, 29 iunie 2010, Financial Times.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin (cell extract) or…


"Nu este o intoarcere spre trecut. Este prezentul, si daca vor sau nu dolari de la contribuabilii californieni, atunci trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru actiunile lor", a declarat Bob Blumenfield, un membru al Consiliului de Stat Californian, pentru cotidianul economic.

SNCF se afla printre intreprinderile interesate de un contract foarte important, estimat la 43 miliarde dolari (35 miliarde euro), pentru o linie de tren de mare viteza, conform Financial Times.

SNCF nu a comentat inca aceasta pretentie.

Compania franceza a facut deja obiectul unor cercetari privind rolul sau in deportarea evreilor. Fostul deputat, Alain Lipietz, a incercat sa obtina o condamnare in fata instantelor franceze, dar in zadar.


Articol publicat in saptamanalul scris MONITOR Lacasuri Ortodoxe nr. 24/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.