Un deputat francez i-a cerut Patriarhului Bisericii Ortodoxe Etiopiene sa-si schimbe vesmintele si insemnele religioase daca vrea sa ia parte la sedinta

Lacasuri Ortodoxe: din Paris
"Simbolurile religioase" ale Patriarhului Ortodox Etiopian au deranjat o intreaga Adunare

O femeie, deputat al Partidului de stanga din Franta, Martine Billard, nu a putut tolera marti, 29 iunie 2010, "insemnele religioase", purtate de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Etiopiene, Abuna Paulus, aflat in vizita la Adunarea Nationala, invitat de catre deputatul PS Pierre Forgues.

©Traduceresi redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin (cell extract) or…


in timp ce patriarhul urmarea dezbaterile, din tribuna publica, aleasa din Paris a luat cuvantul in cadrul Camerei, declarandu-se "surprinsa de faptul ca pot exista persoane care sa stea in tribune, expunandu-si simbolurile religioase”.

Paulus Abuna purta vesminte arhieresti si o mitra de culoare alba, iar la gat ii atarna o cruce.

"Am interzis in mod corect purtarea valului musulman, femeilor care vin sa ne viziteze, si nu vad de ce barbatii ar purta simboluri religioase, fluturandu-le, atunci cand ne viziteaza Camera", a spus aceasta in timpul discutarii unui proiect de lege impotriva violentei in familie.

Presedintele sedintei, Marc Laffineur (UMP), i-a raspuns acesteia ca “nu sta in traditia Adunarii sa solicite delegatiilor straine sa-si schimbe hainele inainte de intrarea in tribune”.

Articol publicat in saptamanalul scris MONITOR Lacasuri Ortodoxe nr. 24/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.