In urma cu cateva ore au avut loc noi atacuri impotriva crestinilor: 3 morti si 26 raniti

Lacasuri Ortodoxe: din Bagdad (AFP)
Noi atacuri impotriva crestinilor: 3 morti si 26 raniti

O serie de atentate au vizat in urma cu cateva ore, astazi, 10 noiembrie 2010, casele crestinilor din Bagdad, lasand in urma 3 morti si 26 raniti, potrivit unei surse din Ministerul de Interne.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


"Doua obuze mortiere si zece bombe artizanale au vizat casele crestinilor din diferite parti ale Bagdadului intre 6:00 (03:00 GMT) si 8:00 (05:00 GMT), bilantul victimelor ridicandu-se la 3 morti si 26 de raniti", a declarat pentru AFP un oficial al Ministerului de Interne, cu conditia anonimatului.

Marti seara, 3 case apartinand crestinilor din Bagdad fusesera vizate de o serie de bombardamente care nu au facut nicio victima.

Aceste noi atacuri anti-crestine apar la doar 10 zile de la macelul revendicat de al-Qaeda, din Catedrala Catolica siriaca Doamna Noastra Mereu Ajutatoarea, din centrul Bagdadului.

in total, 46 de civili, printre care doi preoti, si 7 membri ai fortelor de securitate au fost ucisi in atacul din 31 octombrie 2010, unul dintre cele mai violente atacuri idreptate impotriva comunitatii crestine din Irak.

in data de 3 noiembrie, ramura irakiana a Al-Qaeda a anuntat ca noi atacuri vor avea drept tinta crestinii.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 43/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.