A Inceput constructia Centrului ASTRA pentru patrimoniu. Dotari de ultima generatie

in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului au demarat, la inceputul acestei luni, lucrarile de constructie ale Centrului ASTRA pentru patrimoniu – un total de 1878 mp de spatiu multifuntional – depozite pentru colectiile de patrimoniu, laboratoare de conservare si restaurare, centru de resurse si pregatire pentru conservatorii si restauratorii din Romania.

Laboratoarele de conservare si restaurare vor deservi Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA din Dumbrava Sibiului acoperind domeniile de restaurare ceramica, textile, lemn policrom, piele, investigatii chimice.


Dotarile laboratoarelor vor fi de ultima generatie, asigurand maximul de conditii pentru gestionarea activitatii de conservare activa si preventiva a colectiilor, iar Centrul pentru Pregatirea Conservatorilor si Restauratorilor ofera spatii de documentare si sala de conferinte.

Construirea Centrului ofera sansa de a salva de la o potentiala degradare valorile de patrimoniu detinute de Muzeul “ASTRA”, avand in vedere ca in prezent nu sunt asigurate conditiile de depozitare si conservare a acestora. Astfel, va exista o cladire construita la standarde internationale, cu eficienta energetica maxima si microclimat controlat.

Centrul este construit de firma Con-A din Sibiu, castigatoarea licitatiei de executie a lucrarilor, si va fi finalizat, conform graficului, pana la 31 august 2010. Proiectul este realizat printr-un grant oferit de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European.

Adriana Avram
Coordonator Proiecte

CNM ASTRA
Sibiu, Piata Mica nr. 11
0758 038 666
tel. 0269 216 741
fax. 0269 218 060
www.muzeulastra.ro

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.