Restauratorii CNM ASTRA, Sibiu prezenti la Sesiunea internationala MATCONS 2009, Craiova

in perioada 15 – 19.09.2009 se va desfasura Salonul si Sesiunea internationala de comunicari stiintifice, organizata de Muzeul Olteniei si ICOM Romania MATCONS 2009.

La aceasta actiune vor participa 14 conservatori si restauratori ai Departamentului de Conservare si Restaurare din CNM ASTRA, Sibiu, alaturi de ei vor fi invitati si specialisti din strainatate, intalnire prin care se doreste un bogat schimb de experienta si un bun prilej pentru deschiderea unor noi orizonturi de colaborare.


Delegatia condusa de D-l. Dir. Gen. Olaru Valeriu va participa la Salonul de restaurare cu un numar de 26 obiecte atent selectate de expertii Muzeului din Craiova, cuprinzand toate categoriile de suporturi existente in colectiile Complexului. Alaturi de aceste obiecte conservatorii si restauratorii vor participa si cu sustinerea unor comunicari privind studii recente in domeniul materialelor suport, studii ale materialelor utilizate in conservare – restaurare, studii de caz, conservarea colectiilor etnografice precum si restaurarea obiectelor din colectiile CNM ASTRA.

Salonul si Sesiunea de comunicari MATCONS 2009 va cuprinde si o excursie documentara care se va incheia in data de 19.09.2009.

Vom reveni cu impresiile acumulate de catre conservatorii si restauratorii departamentului la intoarcerea in Sibiu, a precizat sef Serviciu restaurare obiecte muzeale Fogarascher Sorin.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.