La varsta de 78 de ani, Statuia Mantuitorului Hristos din Rio de Janeiro trebuie renovata. Contravaloarea lucrarilor: 3,5 milioane US

Lacasuri Ortodoxe: din Rio de Janeiro
Simbolul Rio, statuia lui Hristos Mantuitorul, care domina orasul, trebuie supusa unei renovari a chipului, majora, necesitand 3,5 milioane dolari americani, a declarat Biserica Catolica care a apelat la zeciuiala credinciosilor sai.

Curatarea si renovarea statuii lui Hristos cu bratele intinse, construita in urma cu 78 de ani, in octombrie, va dura intre patru si sase luni.


Aceasta lucrare a fost estimata la 3,5 milioane de dolari de catre Arhiepiscopul de Rio, Ornan Tempesta, a raportat astazi, miercuri 28 octombrie 2009, presa.

Mici brose din aur, care reprezentau o replica a statuii, au fost realizate si vor fi vandute cu 7 reais (4,3 $) in cele 252 de parohii din Arhiepiscopia de Rio.

"Este un mod de a-L cunoaste chiar mai bine pe Hristos. Le vom purta la piept", a mai spus Episcopul Tempesta, lansand aceasta campanie.

Compania Miniera braziliana "Vale" va finanta, de asemenea, o parte din lucrare.

Ridicata pe un piedestal de 8 metri inaltime, statuia de piatra si ciment construita in varful muntelui Corcovado, masoara 30 de metri si are o greutate de 1.145 tone.

Construirea statuii a inceput in anul 1926, dupa un proiect al inginerului brazilian Heitor da Silva Costa, care a cedat toate drepturile sale Bisericii Catolice.

Aceasta a fost sculptata de Paul Landowski, un francez de origine poloneza, si inaugurata in 1931, dupa cinci ani de munca, necesitand construirea unui drum si a unei cai ferate care sa permita accesul la inaltimile Corcovado (710 m altitudine).

Clasat ca monument istoric, incepand din 1973, Corcovado este locul cel mai frecventat de turistii orasului Rio, care se aduna in numar de 1,8 milioane vizitatori pe an.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.