Vaticanul si-a inasprit codul de legi, comparat astazi cu o alta Sharia

Lacasuri Ortodoxe: din Roma
Episcopii catolici italieni explica de ce noul Codul strict al Bisericii nu este totusi o "Sharia"

Severitatea "normelor stabilite joi, 15 iulie 2010, de Vatican, pe tema pedofiliei”, demonstreaza “gravitatea tradarii morale", dar codul canonic nu poate fi redus la "Sharia", deoarece sanctiunile sunt destinate "promovarii schimbarii", au afirmat vineri episcopii italieni.

©Traducere: Bogdan Roman pentru Lacasuri Ortodoxe® (cell extract)


"Codul riguros al Bisericii nu se reduce la Sharia”, o forma stricta a legii islamice, a declarat intr-un editorial pe prima pagina cotidianul episcopilor, Avvenire.

"Codul canonic nu prevede un alt tip de pedepse Sharia: pedepsele sunt de natura spirituala, chiar si cele mai severe, precum excomunicarea, si pot fi numite pedepse de tratament, fiindca scopul acestora este incurajarea convertirii", declara episcopii.

Cu toate acestea, pentru ei, "severitatea normelor actuale este un semnal foarte puternic asupra gravitatii tradarii morale".

"Acest avertisment greu si dur(…) este o lectie de mare responsabilitate, cu toata forta credintei" si "prin urmare, noua lege canonica devine o lectie care provoaca intreaga lume, chiar si pe cei care cred ca credinta nu conteaza", considera episcopii.

Vaticanul a inasprit joi regulile impotriva pedofiliei in randul clerului, introducand si unele proceduri accelerate vizand cazurile cele mai urgente, crescand la 10 ani perioada prescriptiei si a pus pe picior de egalitate abuzarea sexuala a persoanelor cu handicap mental, cu pedofilia.

Un articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 26/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.