Plecari masive din Biserica Catolica Austriaca

Christoph Schoenborn Altoetting Lacasuri Ortodoxe: din Viena/AFP
Plecari masive din Biserica Catolica Austriaca

Dezvaluirile despre abuzuri sexuale efectuate asupra elevilor catolici, au facut ca zeci de mii de adepti sa paraseasca biserica din Austria, in acest an, afirma Arhiepiscopul de Viena, Mons. Christoph Schoenborn.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


intr-un interviu publicat sambata in jurnalul Tiroler Tageszeitung, Arhiepiscopul Schoenborn afirma ca numarul de „renuntari” ar putea ajunge la 80.000 pana in 2010. "Ultima data cand atat de multi oameni au plecat din biserica, a fost in timpul perioadei naziste", a subliniat prelatul.

in Austria, numarul credinciosilor se calculeaza pe baza statisticilor contribuabililor care platesc taxa de voluntariat pentru biserica. in urma dezvaluirilor despre abuzurile sexuale ale preotilor si profesorilor din scolile catolice, austriecii din ce in ce mai mult refuza sa plateasca aceasta taxa si, prin urmare, se considera ca ar fi parasit Biserica.

in 2009, 53.216 austrieci s-au retras din Biserica Catolica. in 2008, 40.596 iar in 2007, 36.858.

Arhiepiscopul de Viena a spus ca "se indoieste ca ar exista alte motive care sa-l faca sa fie optimist”, in ceea ce priveste inversarea tendintei.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 48/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.