Subiectul Ortodoxiei in China ar trebui sa fie ridicat la nivelul intregii Biserici

Subiectul Ortodoxiei in China ar trebui sa fie ridicat la nivelul intregii Biserici

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Parohul Bisericii ortodoxe rusesti Sfintii Apostoli Petru si Pavel din Hong Kong, Dionisii Pojniaev, este convins ca toata Patriarhia Moscovei ar trebui sa tina cont de problemele Ortodoxiei din China.

©Traducere si Redactare Lacasuri Ortodoxe: Carmen-Ana Ion


"Este extrem de important sa nu precupetim niciun efort. intreaga Biserica ar trebui sa tina cont de aceasta problema: pe de o parte, este vorba de granita dintre eparhii, pe de alta parte de unitatile de invatamant teologic si apoi de Departamentul pentru Relatii Externe al Bisericii. De fapt, fiecare departament sinodal poate face ceva in aceasta directie. Subiectul Ortodoxiei in China trebuie sa fie ridicat la nivelul intregii Biserici", a spus pr. Dionisii catre Interfax.

Potrivit acestuia, Ortodoxia din China are viitor si "sarcina principala este rezolvarea problemei pregatirii unui mediu propice". Pentru a face aceasta "trebuie educati oamenii si, pentru a ajunge la chinezi, trebuie sa le oferim invatatura, trebuie sa traducem literatura in limba chineza", a mai spus pr. Dionisii.

"Principala problema pe care eu o vad aici este problema resurselor: materiale si umane. Eu cred ca daca problema atragerii maxime de resurse umane va fi rezolvata, avea perspective foarte bune si vom vedea rezultate in viitorul apropiat", a spus preotul.

El este convins ca exista un mare interes fata de crestinism in China, "dar ca poporul chinez are acces mai usor la catolicism si protestantism, care sunt mult mai prezente in China".

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 31/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.