Dupa afisul “Criza in Iisus: Donati, ce dracu”, o dioceza din Franta socheaza cu un nou afis: o cruce transformata in revolver

Lacasuri Ortodoxe: din Nancy
ne dezarmez pas donner afis nancy Dioceza catolica de Nancy transforma o cruce in revolver, facand apel la donatori

Noul afis de campanie al Diecezei de Nancy-Toul, care reprezinta o cruce catolica transformata in revolver, avand sloganul "Nu renunta la arma, doneaza" provoaca uimire in randul credinciosilor din Meurthe-et-Moselle, in timp ce dioceza pretinde ca a incercat sa faca un afis “vizibil” (care sa atraga atentia).

"Daca nu apari intr-o carte care atrage, nu vei fi vazut. Deci, ne folosim de atuurile zilei", a afirmat purtatorul de cuvant al diocezei, Françoise Pénigaud, pentru AFP, astazi 29 martie 2011.

Articol/traducere pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Cu un design care aminteste de anii ‘70, afisul reprezinta o cruce, tinuta precum un revolver, care trage cu “bule” de "Pace", "Dragoste" sau "Respect".

"Intentia nu a fost sa socheze, ci sa atraga. Vrem sa intinerim varsta medie a donatorilor nostri, in prezent de 73 ani, si sa crestem volumul donatiilor. Avem nevoie de trei milioane de euro pentru a ii plati pe preotii nostri si pe laici", spune Pénigaud, informeaza Lacasuri Ortodoxe.

Anul trecut, o campanie care lansa sloganul "Criza in Iisus: donati, ce dracu" a provocat deja agitatie in comunitatea catolica locala, dar a dat roade, conform diocezei.

"Am atins nivelul de 1.000 de donatori mai tineri decat media. ?i, in timp ce an de an sufeream din cauza reducerii donatiilor, am reusit sa ne limitam pierderile", a declarat purtatorul de cuvant.

Campania de postere va fi vizibila pe zeci de panouri de 4x3m. in Meurthe-et-Moselle, incepand cu sfarsitul acestei saptamani.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.