Conform noului proiect de cod fiscal, cultele religioase vor fi scutite de anumite impozite

Cultele religioase vor fi scutite de anumite impozite – informeaza Radio Dobrogea.

Astfel, potrivit noului proiect de cod fiscal, cultele religioase vor fi scutite de la plata impozitului pe profit, pentru veniturile obtinute din producera si valorificarea obiectelor activitatii de cult, venituri obtinute din chirii si din activitati economice.


De asemenea, cultele religioase nu vor plati impozit pe profit pentru veniturile in bani din despagubiri ca urmare a masurilor reparatorii prevazute de lege. Conditia este ca sumele respective sa fie utilizate pentru intretinerea si functionarea unitatilor de cult, pentru lucrarile de constructie a acestora, pentru invatamant si alte activitati non-profit ale cultelor religioase – mai infomreaza in buletinul propriu de stiri Radio Dobrogea, astazi 1 octombrie 2009.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.