Dacologie: APEL catre UPSALA – Suedia (dorim legaturi cu parohia, cu credinciosii sau cu alte persoane din zona)

Catre Sfintia Sa FLORIN BALAN, preot ortodox din UPSALA – Suedia,

Ing. Dumitru Vochescu din CRAIOVA, doresc sa realizez legaturi directe prin E-mail, cu aceasta parohie, fie cu preotul, fie cu enoriasi care cunosc limba Romana.

Sunt in varsta de 80 de ani, participant la congresele Dacologice din Romania. Noi nu avem inca nici-o pagina scrisa in limba Daca, si nici-o pagina originala din scrierile lui Zamolxes sau din legile Belagine.


Daca am afla ce alfabet foloseau Vikingii din Upsala, ce limba vorbeau, si ce legatura este intre Vikingi si Daci… Unele date sunt controversate. Se credea ca Normanzii care au cucerit Anglia erau Vikingi. Acum aflam ca Normanzii erau Daci de la Dunare si se numeau Dani. Regii danezi recunosteau originea lor dacica, iar Danemarca se numea in evul mediu DACIA. Nu este de mirare ca Normanzii care erau Daci se intelegeau asa de bine cu cei cuceriti care erau Celti, iar Dacii si Celtii vorbeau aceasi limba.

Aflam din surse recente ca un trib din Finlanda a supravietuit cumplitei ere glaciare, datorita unui curent cald din Atlantic. Acestia cresteau animale si cunosteau scrisul. Se zice ca dupa trecerea glaciatiunii s-au mutat in insula GOTLAND, de unde au migrat in mediterana si in spatiul Carpatodanubian, Pontic, unde au faurit o civilizatie infloritoare si orase mari.

Erau oare acesti oameni anticii Hiperborieni, care erau Daci si fauritori ai cultului Zamolxian.

Daca este asa, alfabetul lor nu era prea diferit de alfabetul dacic, nici limba lor nu era diferita de limba Daca, iar limba Romana provine direct din Daca. Daca este asa, noi avem mare noroc sa ne gasim izvoarele limbii, scrisului si codul genetic al neamului.

Daca se confirma aceasta ipoteza, cat de putin, rog pe cei avizati sa confirme aceasta prin mesaje catre noi. Daca dialogul incepe, avem sanse de reusita.

Contactati-ne, va rugam, la adresa: admin@lacasuriortodoxe.ro .

Cu deosebita stima,

Ing. D VOCHESCU

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 31/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.