Zeci de credinciosi crestini arestati de politia din Beijing

crestini in pekinLacasuri Ortodoxe: din Pekin, China
Politia din Beijing a arestat in aceasta duminica, 10 aprilie 2011, zeci de practicanti ai unei “Case Bisericesti", o intalnire clandestina a crestinilor, atunci cand acestia abia incepusera sa se roage in aer liber, potrivit unui grup de aparatori ai drepturilor omului.

Oamenii cantau imnuri si se rugau in timp ce erau dirijati de politisti catre autobuz, in cartierul de vest Haidian din Beijing, a declarat o asociatie americana a drepturilor crestinilor, “China Aid”, citand mai multi martori.

Cotidianul american New York Times a raportat ca unul dintre fotografii sai s-a aflat printre cei ce au fost arestati, doar ca acesta a fost eliberat ulterior.

Potrivit China Aid Association, mai mult de o suta de persoane au fost arestate. The New York Times a declarat ca este vorba de "zeci" de persoane.

Credinciosii s-au adunat afara, deoarece acestora nu li se permitea accesul in locul lor obisnuit de cult, proprietarul intrerupand contractul de leasing, sub presiunea venita din partea autoritatilor, potrivit China Aid.

Guvernul chinez aproba practicarea religiei numai in bisericile aprobate de Stat.

Statele Unite ale Americii, mai multe tari occidentale, ONU si organizatiile internationale ale drepturilor omului, in ultimele saptamani, si-au exprimat ingrijorarea in legatura cu represiunea in crestere, suferita de disidenti, intelectuali, avocati si artistii protestatari.

Washingtonul si alte capitale reclama inclusiv eliberarea Ai Weiwei, un artist contestatar care s-a legat de mai multe ori de putere. El a fost arestat cu o saptamana in urma, pe aeroportul din Beijing.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.