Thursday 14 january 2010

Atacuri impotriva lacasurilor de cult crestine din Malaezia: SUA ingrijorata

Lacasuri Ortodoxe: din Washington

Atacuri impotriva lacasurilor de cult crestine din Malaezia: SUA ingrijorata

Atacurile impotriva lacasurilor de cult crestine, care au crescut in ultimele zile in Malaezia, sunt "extrem de ingrijoratoare", a spus marti 12 ianuarie 2010 seful agentiei guvernamentale americane, responsabil cu asigurarea libertatii cultelor in lume.


"Suntem foarte ingrijorati de evenimentele care au avut loc in Malaezia, prin atentatele vizand bisericile, care distrug delicatul echilibru politico-etnic" in aceasta tara majoritar musulmana, a declarat Leonard Leo, care prezideaza Comisia U. S. privind libertatea religioasa in lume, ai carei membri sunt numiti de catre Casa Alba si Congres.

"in functie de modul cum malaezienii vor rezolva aceste probleme, va decurge si viitorul politic si economic al acestei tari", a precizat Leonard Leo.

in total, noua cladiri crestine au fost vizate de atacuri sau distrugeri in Malaezia.

Cele mai recente atacuri au avuit luni 11 ianuarie 2010, impotriva unei biserici protestante, in regiunea centrala, unde persoane necunoscute au incercat sa dea foc.

Tensiunile au crescut dupa ce instanta a autorizat saptamana trecuta, un ziar local catolic, The Herald, sa foloseasca numele "Allah" in editiile sale malaeziene.

Malaezia, unde Islamul este religie oficiala, este afectata in mod regulat de dispute religioase, care au accentuat tensiunile dintre musulmanii malaezieni (60%), chinezi (25%) si indieni (8%), acestia din urma afirmand ca se tem de o islamizare a tarii.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile