Icoana Maicii Domnului Devpeteruvsk (28 sau 29 februarie)

Icoana Maicii Domnului Devpeteruvsk, 28 / 29 februarie

Icoana Maicii Domnului „Devpeteruvskaya”, pomenita la 28 februarie, si In anii bisecti la 29 februarie, o Infatiseaza pe Maica Domnului tinandu-L pe Fiul sau In picioare, In brate. Mantuitorul o priveste si o Imbratiseaza cu drag.


Documentele indica existenta aceastei Icoane, pentru prima data, la biserica Sfantul Nicolae din satul Batiuskov, langa Moscova.
O copie a Icoanei, si ea facatoare de minuni, se afla In catedrala Schimbarii la Fata din Tambov.

Icoana a stat In chilia Sfantului Ierarh Pitirim de Tambov, pana cand acesta a trecut la cele vesnice. Slujitorii catedralei au asezat-o cu drag langa racla cu moastele Sfantului.

Prima minune prin care s-a facut remarcata public, s-a petrecut In anul 1833, cand o familie credincioasa a cazut In deznadejde, barbatul fiind acuzat pe nedrept si arestat.

Sfantul Pitirim s-a aratat sotiei si a sfatuit-o sa ceara rugaciunea unui preot Inaintea Icoanei care fusese In chilia sa. Femeia a facut Intocmai si In scurt timp, sotul ei a fost eliberat.

©Studiu si analiza: Lacasuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.