Parohia Ortodoxa din Hunterdon County si viitoarea sa Biserica Sfanta Ana

Despre planurile complexului parohial ortodox din… Hunterdon County – Biserica Sfanta Ana

IPS Mitropolit Evangelos, liderul spiritual al Bisericii grec-Ortodoxe (din statele Mid-Atlantice), a hotarat ca hramul oficial al parohiei va fi Sfanta Ana. In acest sens, recent acesta a emis un hrisov permanent pentru aceasta biserica ce face parte din Mitropolia grec-ortodoxa a New Jersey. Sf. Ana este maica Fecioarei Maria si acest hram a fost ales In cinstea sotiei decedate a unuia dintre ctitorii principali ai parohiei, care doreste sa ramana anonim.


Parintele Arhimandrit George Nikas, preot interimar al Bisericii Sf. Ana si secretar al Mitropoliei grec-ortodoxe a New Jersey a spus: "Inaltpreasfintia sa a binecuvantat Inca o data parohia noastra tanara, onorand-o cu hramul Sfanta Ana, o mare sfanta iubita a Bisericii Ortodoxe. Denumirea Bisericii noastre si acordarea cartei permanente au reInnoit entuziasmul si determinarea In aceasta comunitate.

Acum, mai mult decat oricand, credinciosii nostri evlaviosi sunt atrasi sa construiasca biserica si centrul parohial comunitar, care vor fi o binecuvantare salutata mai mult decat de rezidentii din Hunterdon."

In luna octombrie, suntem informati, parohia a achizitionat 12 acri de teren In Voorhees Corner Road In Raritan Township (langa JP Middle School), pe care urma sa contruiasca o biserica parohiala si un centru comunitar. Mitropolitul va vizita parohia In aceasta primavara, binecuvantandu-i pe credinciosi si sfintind locul "Viitoarei Biserici grec-ortodoxe Sfanta Anna”.

Consiliul de planificare al Township a aprobat, In luna iunie 2009, realizarea In doua faze a asezamantului complex al bisericii, cuprinzand spatii multi-functionale, spatii In care sa fie oficiate slujbe religioase, activitati educationale, activitati sociale, precum si activitati recreative. Prima faza va include construirea unei biserici mici, a birourilor administrative, a salilor de clasa pentru scolarii de limba greaca si o scoala de duminica, alaturi de o sala comunitara. Sala va fi utilizata pentru adunari sociale si va avea capacitatea gazduirii unui teren de baschet sau de volei, In scopuri recreative.

A doua faza va include constructia bisericii principale, cu aproximativ 300 de scaune si o cupola care este orientata dupa arhitectura bizantina, prima biserica fiind transformata In capela, realizandu-se si alte spatiile administrative suplimentare si educationale.

Aparuta In 2002, cu aproximativ 12 familii, parohia a Inflorit Intr-o vibranta comunitate, deservind Hunterdon-ul si zonele limitrofe. In prezent, aceasta numara aproximativ 100 de familii si acest numar se estimeaza ca va creste. Incepand cu anul 2006, printr-un gest de bunatate si partasie crestina, parohia a oficiat slujbele religioase saptamanale In Biserica Metodista Unita Allerton din Clinton Township.

© din Raritan TWP, NJ, Alex_Daniel Rotariu publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 7/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.