Crestinismul japonez, devenit excesiv de teoretic, trebuie sa devina mult mai activ

crestinismul in japoniaCrestinismul japonez, devenit excesiv de teoretic, trebuie sa devina mult mai activ

Crestinismul japonez a “alunecat in cea mai mare parte a sa” de pe calea renumita a activismului social, si a devenit “excesiv de teoretic”, conform unui avertisment formulat de un teolog de frunte al acestuia, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

“Lucrul de care are nevoie crestinismul de aici este orthopraxia [practica ortodoxiei]”, a declarat Iasuo Fariia, profesor de teologie sistematica moderna crestina la Universitatea Seigakuin.

Universitatea este situata in nordul Tokyo.
Teologul, in varsta de 85 de ani, a facut acest comentariu in noua sa carte, “Este crestinismul real in Japonia?”, lansata pe data de 1 iunie 2010, la editura crestina Ko Ban Kuan, cu sediul in Tokyo, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.