IN MEMORIAM: Instantanee cu Parintele Macarie… si Sfintii nostri

Instantanee cu Parintele Macarie plecat la Domnul in 3 august2007

Fotografia are autor necunoscut si a fost facuta la cativa ani de cand Parintele a venit de la Snagov la Pasarea, dupa ce fusese anterior dat afara cu decretul din 1959 din Manastirea unde era staret, Balaciu, fiind trimis la Caldarusani. Aici a ramas mai mult de 10 ani ca ghid.

Redactare: TEO-CHristian pentru Lacasuri Ortodoxe®


Apoi P.F. Iustinian, despre care spunea ca e sfant, atat de mult a ajutat Biserica, l-a adus duhovnic la Pasarea unde a slujit pana la moarte si unde a fost o lumina si o mangaiere tainica pentru multe suflete.

La parastasul din acest an, maica stareta Mihaela a facut un apel catre toti cei ce l-au cunoscut, sa trimita materiale pentru o viitoare carte, cu strangerea marturiilor ocupandu-se Parintele Calinic de la Pasarea. (admin@lacasuriortodoxe.ro)

Icoana cu sfintii canonizati care s-au nevoit la Manastirea Agapia Veche, aflata mai jos, a fost cumparata de la pangarul Manastirii Agapia Veche in vara 2008. Se stie ca la aceasta manastire s-au nevoit multi cuviosi care erau ingropati in sicrie scobite in stejari, descoperite in sec al-XIX-lea.

Despre acestia a scris foarte frumos P.Virgil Gheorghiu in "Nemuritorii de la Agapia" si se stie ca aici e un loc numit Livada Parintilor in care vitele nu intra sa pasca… oare cate sfinte moaste ne asteapta sa le descoperim si sa le cerem ajutorul acelora carora le apartin pentru pocainta neamului?

Pentru Lacasuri Ortodoxe, un articol si foto de Florin Niculescu

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 31/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.