Vedeta Fox News, Glenn Beck, il aliniaza pe Obama marxismului

Vedeta Fox News, Glenn Beck, a declarat recent ca Obama nu este fidel crestinismului autentic, dar in schimb, are opinii asemanatoare cu teologia latino-americana a eliberarii, o miscare catolica aliniata marxismului.

in emisiunea sa, Beck a lansat un clip in care Papa Benedict condamna ferm teologia eliberarii.

©Traducere si redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Acesta a mai postat, in plus, o banda video cu clipuri ale lui Jeremiah Wright, Jim Wallis si Pfleger Michael, si o inregistrare in care Obama afirma: "mantuirea mea individuala se bazeaza pe mantuirea noastra colectiva", conform MSC.

Beck a amintit acestea, ca fiind "dovezile" clare ca Obama nu este un crestin adevarat si, in acest fel, el a sugerat faptul ca Obama nu este un tip loial american, mai spune CSM. Date fiind aceste remarci, rdMagazine l-a catalogat pe Beck drept “expert in religie”.

Numai ca, in mod surprinzator, multi Mormoni ortodocsi (religia lui Beck) vad rascumpararea lui Hristos ca fiind colectiva, mai degraba decat o suferinta individuala si o pierdere, afirma rdMagazine, declarand ca o serie de confesiuni crestine impartasesc ideea colectivismului, ca parte a crestinismului.

Ei bine, Beck a conceput si pregatit un nou material tematic pentru aceasta sambata, "Recastigarea Onoarei", in Washington DC. Atacurile sale impotriva lui Obama ar putea fi o modalitate de a incerca generarea unei imense prezente la acest eveniment media… si la vot, si construirea unui important nou program mass-media, mai spune rdMagazine.

Seria de emisiuni este descrisa de Beck, ca un tribut adus militarilor americani si cetatenilor care sustin principiile tarii, de "integritate, adevar si onoare", potrivit sit-ului lui Beck.

Harold Attridge, decanul Yale Divinity School a spus ca declaratiile lui Beck "nu sunt altceva decat o politica retorica. Sunt multi americani cu diferite pareri despre credinta Presedintelui si alinierea sa la crestinism", conform CSM.

Attridge remarca faptul ca Beck are o vedere "ingusta" a adevaratului crestinism si a citat surse biblice pentru aspectul colectiv al crestinismului, din Evanghelia dupa Matei, in care se arata ca daca unuia dintre acestia, mai mici, i-ai facut, atunci lui Hristos I-ai facut", a spus CSM.

Attridge mai remarca, de asemenea, ca in Evanghelia dupa Ioan se spune ca suntem frati intru Hristos, prin harul Sau, si in virtutea acestui fapt, sa ne ajutam ca fratii, si a sugerat ca Beck, mai degraba decat sa deschida un dialog religios ar trebui sa-si verifice agenda politica conceputa pentru a-l ataca pe Obama, conform CSM.

Richard Flory, din Centrul pentru Religie si Cultura Civica al Universitatii din California de Sud a spus: "este evident ca avem de a face cu apropiatele alegeri", dupa cum posteaza in paginile sale CSM. Beck ar putea fi acuzat, mai degraba, de o pervertire a crestinismului in mod deliberat, pentru a semana indoiala in randul publicului, cu privire la Obama, citeaza rdMagazine.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 33/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.