Manipulare de doi bani…copila insarcinata

Manipulare de doi bani sau… pentru ce toata manevra cu copila insarcinata, din Romania

Pe principiul ca toata populatia Romaniei este o turma de oi, usor de dirijat, oamenii politici incep deja sa ne arate pentru ce motiv s-a mediatizat (cu ajutorul unora dintre noi, care din cauza inclinatiei spre telenovela sau pentru “rankul” propriu, tin sa preia orice subiect care apare pe cheile de cautare, in top) cazul copilei insarcinate. Atrageam atentia ca nimic nu este intamplator in zilele noastre sau accidental, prin faptul ca, in acelasi timp cu “cazul” fetitei din Romania, se comenta in Polonia un caz identic. Acestea, dupa spusele statisticienilor in domeniul media, au ajuns in cateva zile cele mai cautate stiri de pe intreg globul pamantesc.


Unii care urmareau sa se afle si ei in top, au preluat zilnic stirea… si inca o mai au pe site-urile lor (indiferent ca sunt religioase – caci politicienii au grija sa se implice in cat mai multe si diverse “sectoare sociale”, in executarea propriilor planuri odioase) erijandu-se in salvatori sufletesti ai copilei, prin propunerea de a-i creste copilul (de parca asta era problema, si nu nasterea efectiva, riscul nasterii sau rusinea amintita frecvent de catre membrii familiei) pentru a demonstra si justifica fondurile folosite de regula in acest scop, ca fundatii, si luarea de masuri pe ultima suta de metri, cand deja totul era stabilit. Popor incontinuu inselat de propria conducere, de asociatii, de egoismul fiecarui cetatean – ajuns deja la o noua definitie, mult mai puternica, de tip romanesc, dezvoltat in permanenta de metodele vechi comuniste ce au astazi alte infatisari, precum controlarea si dirijarea personalitatii umane prin “cumintirea” ei, obligata de aceasta data, sistematic sa pastreze randurile cu calm (deja a devenit obisnuita) la semafoare, la intersectii, la cozi facute in urma unor insi care dorm pe santierul deschis in mod special in mijlocului unei sosele (ale carei alte variante sunt “pur si simplu intamplator” in aceeasi perioada in lucru) ori la medicamente compensate, bilete cu “reducere” pentru vacante, ori injectari diverse, analize statistic-veterinare “gratuite” (cval. a o parte din banii stransi la gramada, nu dati individual) pentru intreaga populatie etc…etc…etc. Partea frumoasa este ca tocmai cetatenii ajung sa apere aceste manevre prin coparticiparea lor tacuta, prin complacerea in telenovela vietii “moderne” si prin mediatizarea gratis a acestor manevre.

In ceea ce priveste cazul copilei era foarte clar ca singura varianta de eventuala reusita ar fi fost, culmea, oferirea unei sume destul de consistente parintilor, spre a ii castiga cu valoarea banului, asa incat sa renunte (repet: pentru bani) la avortarea copilului. De ce aceasta varianta nu este nici macar ea posibila?… deoarece in mod sigur alte asociatii ori “manipulatori” din conducerea actuala au oferit deja sume pentru (probabil) ajungerea in aceasta situatie. Cate familii din Romania, aduse controlat la nivelul de a-si vinde (si epuiza) toate proprietatile castigate si pastrate cu greutate de stramosi, in scopul de a atinge un nivel de lux trecator, nu ar fi acceptat propunerea ca, in schimbul unei sume imense de bani, sa-si conduca fata spre situatia de a ramane insarcinata la varsta copilariei, pentru ca, alaturi de alt caz (“si el absolut intamplator… similar si simultan”, insa de aceasta data trebuia si din randul Bisericii catolice, in Polonia), sa duca la adoptarea unor legi la nivel international, care altfel nu ar fi putut fi luate si, mai ales, acceptate?


Astfel, incepem sa avem deja (cu o graba care demonstreaza increderea in spiritul de turma, si in cel individual de oaie, al romanului) vestea alocarii unei sume, de catre stat, pentru introducerea educatiei sexuale, inca din scoala generala, invocandu-se ca motiv exact ceea ce au mediatizat inclusiv bunii nostri crestini…citam: “in contextul In care, anual, sute de fete sub 15 ani raman Insarcinate, Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat ca va discuta cu Ministerul Educatiei despre alocarea unor fonduri pentru educatie sexuala Inca din clasele primare. Nicolaescu a reamintit ca modificarile la legislatia privind avortul vor fi definitivate In urma unor discutii In cadrul unei comisii interministeriale, Insa va fi necesara si o dezbatere publica (probabil de acelasi tip – n.n.). In luarea unei decizii vor fi implicati cat mai multi medici, psihologi, juristi, profesori, parinti si reprezentanti ai Bisericii (toti cei care s-au implicat dirijat si acum! – cand te gandesti ca unii se credeau si salvatori… n.n.).
Vineri, comisia constituita de Ministerul Sanatatii, ca urmare a cazului fetitei de 11 ani care a ramas Insarcinata In urma unui viol, a anuntat ca va face recomandari pentru actualizarea si clarificarea legislatiei privind avortul. Comisia a decis ca fetita de 11 ani poate face Intrerupere de sarcina In Romania, din cauza riscurilor majore la care se supune.


Pacat, pentru cei din asociatii care au luptat cu asa de "tari" propuneri si arme (precum cresterea copilului) si in acest timp – concentrandu-se pe cazul minorei – au ratat alte sute de cazuri de avort care au si avut loc deja, in aceste zile, doar in Romania… Ne pare rau si de internautii care pentru rank ridicat au ajutat la “dezbaterea publica”… ne pare rau si de crestinismul european care se mai lupta (prin doar cativa "habotnici antiecumenisti" iesiti la inaintare) pentru pastrarea normalitatii umane (desi legile adopta o alta normalitate)… dar cel mai tare ne pare rau de un suflet mare, pierdut printr-un avort al zilelor noastre: sufletul romanului “ortodox”.

P.S. A…si mai este o stire de top in actualitate: flacarile fulgerelor venite (5000 intr-o singura furtuna, cand media este de 800 intr-un an) asupra Californiei care tocmai a acceptat legalizarea casatoriilor homosexuale… pe Lacasuri Ortodoxe am tradus un comentariu dintr-o publicatie cu renume, americana, tocmai ca sa demonstram faptul ca… pana si strainii incep sa vada…
(click aici)


Acestea toate, din pacate, nu vor mai fi stiri de top, pe viitor (ne pare rau pentru cei ce le cautau) ci vor constitui normalitatea zilei de maine …atunci nu le va mai publica, deci, nimeni.
KSLCatalin

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.