Vaduva nepotului Sfântului Țar Nicolae al II-lea s-a mutat la Domnul, la vârsta de 93 de ani

Olga Kulikovskaya-Romanova, văduva nepotului Țarului sfânt mucenic Nicolae al II-lea, Tihon Romanov, fiul Marii Ducese Olga Alexandrovna [sora țarului Nicolae al II-lea ] s-a mutat la Domnul în ajunul Sărbătorii Femeilor Mironosițe din 2020, la vârsta de 93 de ani, conform informațiilor oferite de Eparhia de Ekaterinburg a Bisericii Ortodoxe Ruse.

Aceasta și-a dedicat viața actelor de milostenie și lucrărilor caritabile, aflându-se la conducerea unei fundații caritabile.

Olga Nikolaevna s-a născut în 1926 în exil în Iugoslavia, în familia unui nobil și ofițer al armatei imperiale Nikolai Nikolaevici Pupinin. A absolvit Institutul Marinsky Donsky pentru Nobile Fecioare, care a fost evacuat în timpul războiului civil din Novocherkassk, în Bela Crkva, Iugoslavia. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a lucrat într-o fabrică din Germania. Ulterior s-a mutat în America de Sud, unde a deprins cuniștințe medicale, de afaceri și arhitectură.

Vorbea șapte limbi. S-a mutat, mai târziu, în Canada, pentru a lucra în agenții guvernamentale. Acolo l-a cunoscut pe Tihon Nikolaevici Romanov, nepotul Țarului Nicolae.

În 1991, împreună cu soțul ei, a fondat organizația caritabilă Programul de Asistență pentru Rusia, numit după soacra sa, Marea Ducesă Olga Alexandrovna. Ea a început să viziteze frecvent Rusia pentru a ajuta spitale, adăposturi, organizații și persoane fizice.

După moartea soțului ei în 1993, a devenit șefa fundației, trimițând în Rusia câteva milioane de dolari sub formă de echipamente medicale și necesități de bază.

S-a mutat la Domnul, aflându-se în casa sa din Balașika, lângă Moscova.

Veșnica sa pomenire!

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.