Festivalul-Concurs de colinde tradiționale românești – E vremea colindelor

Festivalul-Concurs de colinde tradiționale românești ”E vremea colindelor!”,
ediția a IV-a

Sâmbătă, 14 decembrie 2019, în intervalul orar 11.00-15.00, la Biserica Toma Cozma din Iași se va desfășura Festivalul-Concurs de colinde tradiționale românești ”E vremea colindelor!”, ajuns la ediția a IV-a. Anul acesta la festival vor concura elevi de la diferite instituții de învățământ ieșene: Palatul Copiilor Iași,

Școala Gimnazială Specială ”C. Păunescu” Iași, Liceul Tehnologic Special ”V. Pavelcu” Iași, Liceul Special ”Moldova” Târgu Frumos, Colegiul Național ”M. Eminescu” Iași, Colegiul Tehnic ”I. C. Ștefănescu” Iași, Liceul Teoretic ”M. Costin” Pașcani, Școala Profesională Tătăruși, Școala Gimnazială Costuleni, Școala Gimnazială Ciortești, Școala Gimnazială Heleșteni, Școala Gimnazială Ciohorăni, Școala Gimnazială Moțca,

Școala Gimnazială Cucuteni, Școala Gimnazială Hărmăneștii Vechi, Școala Gimnazială Gâștești, Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” Ruginoasa.

Festivalul-Concurs de colinde tradiționale „E vremea colindelor!” s-a desfășurat până în prezent, la nivel local, în satul Ruginoasa, timp de trei ediții, coordonat fiind de către cadrele didactice Ana-Maria Bodai (Religie-cult ortodox), Maria Nicoleta Rotariu (Limba și literatura română) de la Școala Gimnazială ”Al.I.Cuza Ruginoasa” și Marinela Ursache (Religie- cult ortodox) de la Școala Profesională Tătăruși, în pateneriat cu Părintele Paroh Nicușor Olariu de la Biserica”Adormirea Maicii Domnului” – Ruginoasa și Părintele Paroh Petru Ursache de la Biserica ”Sfântul Nicolae”- Tătăruși.
”Scopul acestui tip de concurs este acela de a încuraja și implica tânăra generație în păstrarea, transmiterea, promovarea și conservarea colindelor autentice cu valoare artistică, precum și de a favoriza un schimb de experiență între comunitățile din zona municipiului Iași. În acest an, ediția a IV-a a Festivalului-Concurs va avea onoarea de a fi găzduită de către Biserica Toma Cozma Iași. Adresăm cu această ocazie, mulțumirile noastre Părintelui Paroh Mihai Mărgineanu”, a declarat Ana-Maria Bodai, Profesor de Religie-cult ortodox și unul dintre coordonatorii proiectului.
”Am primit cu drag propunerea și am semnat Acordul de Parteneriat cu Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” Ruginoasa pentru a oferi organizatorilor spațiul adecvat și a asigura logistica pentru desfășurarea acestui concurs, cu încredințarea că va permite o mai bună popularizare, cunoaștere și aprofundare a bogatului tezaur de cântări și manifestări cu care românii din această zonă a țării înfrumusețează Sărbătoarea Nașterii Domnului. Concursul îi va așeza în lumina reflectoarelor pe micuții colindători veniți din mediul rural, unde colindele și-au redobândit meritatul loc de frunte între tradițiile populare, dar deopotrivă și pe copiii din ambientul urban, unde cântarea colindelor a devenit un mod de a spori comuniunea și bucuria în spațiul social.”- a specificat Părintele

Mihai Mărgineanu, Paroh la Biserica Toma Cozma din Iași.

Comisia de jurizare va fi compusă din membri avizați în domeniul muzicii bisericești, asigurându-i-se Festivalului-Concurs de colinde obiectivitatea și transparența impusă de regulamentul proiectului educațional.
Preot Paroh Mihai Mărgineanu
Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.