Patriarhul rus, către noul Președinte al Ucrainei: sper că perioada tristă de presiune și discriminare împotriva cetățenilor ucraineni aparținând Bisericii Ortodoxe Ucrainene se va încheia!

“Către Vladimir Zelenski, Președinte ales al Ucrainei,

Vladimir Alexandrovici,

Vă rog să primiți felicitările mele privind alegerea dvs. pentru funcția de Președinte al Ucrainei, o poziție care implică responsabilități mari.
Oamenii din Ucraina, în sprijinul candidaturii voastre, și-au pus speranțele în dumneavoastră, așteptând o îmbunătățire a vieții lor. A fost oferită o oportunitate istorică în vederea unirii națiunii și pentru a vă aduce contribuția personală la soluționarea problemelor economice și sociale ale țării, la rezolvarea conflictelor și diviziunilor.

Sunt convins că statul poate funcționa eficient pentru a ridica nivelul de trai al cetățenilor, numai prin eforturile comune ale tuturor forțelor de bunăcredință din societate, participând în egală măsură la dialogul național.
Îmi exprim sincera speranță că perioada tristă de presiune și discriminare împotriva cetățenilor ucraineni aparținând Bisericii Ortodoxe Ucrainene se va încheia.
Fie ca Milostivul Dumnezeu să vă ajute în lucrările voastre bune și în întreprinderile voastre, să vă dea înțelepciunea și tăria necesare pentru lucrările viitoare spre binele poporului ucrainean.

Cu respect,
+ Chiril
Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.