RALIU AUTOMOBILISTIC ORTODOX – participantii, intre care si un Mitropolit, vor tranzita in acest week-end Romania

Un raliu de automobile, orientat catre locurile sfinte din Serbia, a fost organizat in Zaporoje (Ucraina).

RALIU AUTOMOBILISTIC ORTODOX – participantii traverseaza RomaniaStartul in cursa a fost dat in dimineața zilei de 28 aprilie 2017. 27 de persoane, în frunte cu Mitropolitul Luca de Zaporoje și Melitopol participa la acest raliu.

Elementul inedit este acela că participanții vor finaliza călătoria lunga de aproximativ 5000 km, oprindu-se la bisericile și mănăstirile situate pe traseul stabilit.

În fiecare zi, credincioșii vor inalta rugăciuni pentru pace în lume și în special pentru credincioșii Eparhiei de Zaporoje.

Grupul de participanti competitori, prezidat chiar de catre Episcopul Luca, este format din 13 preoți și 13 laici.

„Acest raliu este o formă unică de pelerinaj ortodox, care cheamă la mărturisirea adevărului Ortodoxiei și a rolului spiritual al unității în Hristos la nivel mondial“, declarau participanții, înainte de plecare.

La raliu participa deci, in total, in randul clericilor, un mitropolit, doi arhimandriti si 8 protopopi.

RALIU AUTOMOBILISTIC ORTODOX – participantii traverseaza RomaniaRomanii vor avea si ei ocazia sa-i intampine si sa-i salute pe participantii la raliul automobilistic ortodox Ucraina-Serbia, tara noastra fiind inclusa pe ruta de intoarcere Zaporoje-Belgrad. Astfel, aflam direct de la organizatori, ca maine, 4 mai 2017, participantii la raliu vor ajunge in Gherla (Cluj), venind dinspre Manastirea Studenica din Serbia, dupa ce vor conduce fara oprire aproximativ 600 de km.

Mai mult decat atat, participantii la raliu se vor mai afla in Romania chiar si in urmatoarele doua zile, dupa cum urmeaza:

– 5 mai, vineri, acestia vor strabate ruta Gherla – Târgu Neamț, 300 km;- 6 mai, sâmbătă: strabatand ruta Târgu Neamț – Iași 200 km;pentru ca, in data de 7 mai, sa paraseasca Iasiul, indreptandu-se catre renumita Lavra Poceaev, dupa ce vor strabate alti 500 km.

In ziua de 9 mai, participantii la raliul automobilistic ortodox vor reveni in Zaporoje.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.