Statul Alabama acuzat de discriminare, de catre cuplurile gay

O noua hotarare a statului american Alabama poate ingreuna adoptia de copii in cazul cuplurilor de homosexuali (gay).

Cuplurile de homosexuali din Alabama ar putea sa adopte, de acum, mai greu copii, intrucat va fi semnat un nou proiect de lege care sa protejeze interesele organizațiilor religioase (bazate pe credință).

Statul Alabama, acuzat de discriminare privind infierea de copii de catre cuplurile gay

Proiectul de lege le va permite orfelinatelor bazate pe credință să respingă cuplurile care nu sunt conforme cu credința religioasa specifica organizatiei.

În timp ce aparatorii legii in cauza susțin că acest proiect era necesar pentru a proteja interesele organizațiilor, adversarii sai susțin că proiectul de lege este discriminatoriu la adresa anumitor grupuri de persoane.

Noua lege presupune că orfelinatele conduse dupa principii religioase sau de grupari religioase pot respinge cuplurile de atei, agnostici, de diferite religii și chiar gay.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.