Un protopop a fost ranit de o femeie inarmata cu un cutit

In urma cu o zi, in Darnitia (Kiev, Ucraina), protopopul Dmitriy Plotnikov a fost victima unei femei în vârstă de 40 ani, care l-a atacat cu un cuțit, conform serviciului de informații al Bisericii Ortodoxe Ucrainene de sub Patriarhia Moscovei (singura Biserica Ortodoxa recunoscuta canonic in tara).

Dimineata, femeia a aparut la biserică. După ce a stat ceva timp, a început dintr-o dată să arunce cu pietre. Preotul a reactionat la gestul femeii si, ca urmare, aceasta l-a atacat cu cutitul, ranindu-l la maini. Profitând de panică, aceasta a dispărut de la biserica.

Poliția din Darnitia a aparut la fata locului, pentru investigari, si, de asemenea, o ambulanta. Medicii au oferit asistența medicală necesară preotului, iar astazi, parintele Dimitrie este într-o stare de sanatate “satisfăcătoare”.

Poliția a identificat-o pe femeia in varsta de 40 de ani și, conform Codului Penal al Ucrainei, ea se confruntă cu un an de muncă silnica.

Biserica Ortodoxă Ucraineană își exprimă îngrijorarea profundă, cu privire la creșterea numarului atacurilor împotriva preotilor care se afla sub jurisdicția sa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.