Donbass, Ucraina: un arhiepiscop coboara in subteran, alaturi de mineri (foto)

In urma cu o zi, Arhiepiscopul Pantelimon al Eparhiei ortodoxe de Rovenky a vizitat mina Barakova. In data de 11 martie 2000, o explozie a unei acumulari de metan a avut loc in aceasta mina, ducand la uciderea a 80 de mineri.

Mai întâi, Arhiepiscopul a vizitat capela Sfantului Nicolae, ridicată în memoria tragediei. Vara trecută, în timpul luptelor din Donbass (Ucraina), această capelă a fost lovita de focurile de armă, in prezent fiind refacuta, conform informatiilor oferite de reprezentantii eparhiali.

Arhiepiscopul Pantelimon a intrat, mai apoi, in mina Barakova. După ce i s-a facut instructajul adecvat intrarii intr-o mina, Episcopul Pantelimon a coborat in putul minier, pentru ca ulterior sa sfinteasca o icoana a Sfintei Mucenite Varvara (ocrotitoarea minerilor), alaturi de icoane ale Sfantului Nicolae.

Dupa aceea, Mitropolitul a coborat la locul de munca al minerilor, unde are loc procesul de extractie, acestia participand la procesul de obținere a cărbunelui printr-o metoda mecanizata. Aici, Arhiepiscopul a rostit o rugăciune pentru toți lucrătorii din industria miniera.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.