Limbaj dur folosit de Patriarhul Ecumenic, intr-o scrisoare adresata Bisericii Ortodoxe a Cehiei si Slovaciei

Patriarhul Bartolomeu a spus că nu-l va recunoaște niciodată pe Mitropolitul Rostislav (foto) ca primat al Bisericii Ortodoxe a Cehiei și Slovaciei, informeaza Romfea.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Cehiei și Slovaciei, Mitropolitul Rotislav de Prešov, a anunțat că a primit de la Constantinopol, de la Patriarhul Bartolomeu, o scrisoare pe un ton extrem de dur, în care ii comunica faptul ca nu exista nicio sansa de recunoastere a acestuia, sustinand ca Mitropolitul Rostislav a proferat caracterizari nepermise la adresa Patriarhiei Ecumenice, a episcopilor si prelaților Patriarhiei, ai Bisericii Greciei și Ierusalimului.

Patriarhia considera ca tot ceea ce s-a intamplat a fost nepotrivit, dupa demisia fostului Arhiepiscop ceh Hristofor, și il acuza pe Mitropolitul Ratislav de Prešov (pe care doar Biserica Ortodoxa a Rusiei l-a recunoscut – vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) ca fiind responsabil pentru anomaliile cauzate in sanul Bisericii Ortodoxe Cehe, si pentru greseala emiterii unor declarații insultătoare, lipsite de respect și ostile la adresa Tronului Ecumenic.

Scrisoarea Patriarhiei Ecumenice, condamnă intr-un limbaj dur, comportamentul necorespunzător al prelatului ceh și subliniază că nu există nicio sansa in recunoasterea ca Primat a acestui prelat, indemnand Congresul Clericilor si Laicilor și Sfântul Sinod, ale Bisericii Autocefale a Cehiei și Slovaciei, sa continue in a-si alege Primatul, dincolo de alegerile anterioare, domnul Rastislav fiind considerat “un nimeni”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.