Mitropolitul Iosif, prezent la Consultare Academica Ortodoxie si Iudaism din Atena

In perioada 20-21 octombrie 2015, a avut loc cea de-a 9-a Consultare Academica Ortodoxie si Iudaism, desfasurata in Atena, Grecia. Conferința a fost organizată de către Patriarhia de Constantinopol și de Comitetul Evreiesc American (AJC), fiind marcata de cei 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice intre Grecia și Israel.

La forum au participat peste 30 de reprezentanți ai Bisericilor locale Ortodoxe și ai comunităților evreiești din diferite țări. Forumul a fost co-prezidat de Mitropolitul Emmanuel al Franței și de Rabinul David Rosen, director al AJC pentru relațiile inter-religioase și inter-culturale.

Din partea Bisericii Ortodoxe Romane, la intrunire, a participat Mitropolitul Iosif al Europei de Occidentale si Meridionale.

Forumul a luat in discutie diverse probleme academice, cum ar fi metodele de co-existență și de dialog între ortodocși și comunitățile evreiești, în diferite țări, influența reciprocă a culturilor și tradițiilor grecești și evreiești, interpretarea diferitelor pasaje din Vechiul Testament, în cele două tradiții.

S-a atras atentia asupra problemei persecutarii creștinilor în Orientul Mijlociu și Africa.

Consultările Ortodoxiei si Iudaismului au fost inițiate în 1977, de către Patriarhia de Constantinopol. Inițiativa a fost susținută de alte Biserici Ortodoxe locale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.