Ramasitele pamantesti ale Tarului Alexandru al III-lea, studiate in cazul uciderii Familiei Romanovilor

La Moscova, a fost adoptata decizia studierii ramasitelor pamantesti ale Tarului rus Alexander III, în legătură cu o nouă evaluare medico-legală a cazului care implică moartea familiei Tarului – informeaza Vladimir Soloviov, un anchetator al Departamentului principal criminalistic al Comitetul de Investigații Rus, pentru Interfax.

“A fost luata decizia deschiderii mormântul împăratului Alexandru al III-lea, la inițiativa Sanctitatii Sale Patriarhul. Totul depinde de condițiile tehnice. Toate aceste lucrări, se pare, vor începe cel mai devreme la mijlocul lunii noiembrie”, a declarat Soloviov.

Potrivit rapoartelor anterioare, Comitetul de Investigații a reluat ancheta în dosarul penal care implică moartea familiei țarului (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoex). Comitetul de Investigație a spus ca teste suplimentare sunt efectuate pentru confirmarea autenticitatii rămășițelor Printului Alexey și Marii Printese Maria. Rămășițele lor sunt pastrate în Arhiva de Stat din Moscova.

Probele din ramasitele Tarului Nicolae al II-lea, ale soției sale Alexandra și mostre din haine ale Tarului rus Alexandru al II-lea au fost prelevate din Sankt Petersburg si duse la Moscova, în luna septembrie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Biserica Ortodoxă Rusă și unii dintre strămoșii Romanovilor cred ca autenticitatea ramasitelor pamantesti ale familiei țarului nu a fost inca dovedită, Biserica precizand ca, intrucat aceste ramasite vor fi cinstite ca sfinte moaste, este nevoie de asigurari suplimentare si categorice privind autenticitatea lor. Ei nutresc speranta ca noua investigație va ajuta in rezolvarea acestei probleme.

Săptămâna trecută, Soloviov a declarat pentru Interfax că Comitetul de Investigație trage speranța sa obțina “rezultate serioase la teste, până la sfârșitul acestui an”.

“Totul este foarte serios, iar Biserica ne ajuta foarte mult. Eu chiar sper ca vom lucra împreună”, a spus Soloviov, referindu-se la noile teste.

Experții de stat sunt încrezători că rămășițele îngropate în cripta Familiei Romanov din Sankt-Petersburg și cele aflate în Arhiva de Stat din Rusia, sunt reale.

În septembrie, Comitetul de Investigații din Rusia nu a exclus posibilitatea ca ramasitele Marii Printese Elisabeta Fiodoronva sa fie aduse din Israel, la Moscova, pentru noi teste.

Comitetul de Investigații a finalizat ancheta, în dosarul penal care implică moartea familiei lui Nicolae al II-lea, în ianuarie 2011 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) și a recunoscut ca rămășițele găsite în apropierea Ekaterinburgului sunt reale.

Un mormânt in care fusesera ingropate 9 persoane, a fost găsit pe Strada Staraya Koptyakovskaya, lângă Ekaterinburg, în iulie 1991. Rămășițele au fost identificate ca fiind cele ale Impăratului Nicolae al II-lea, în vârstă de 46 de ani, ale soției sale Alexandra Feodorovna, ale fiicelor Olga (22 de ani), Tatiana (21 de ani) și Anastasia (17 ani), și ale servitorilor Evgheni Botkin (53 de ani), Anna Demidova (40 de ani), Aloise Trupp (62 de ani) și Ivan Kharitonov (48 de ani).

Membrii familiei imperiale au fost îngropati intr-un mormânt din Catedrala Petru și Pavel din Sankt Petersburg.

In plus, rămășițele altor două persoane au fost descoperite în timpul săpăturilor arheologice derulate la 70 de kilometri sud de primul mormânt, pe 26 iulie 2007. Rămășițele nu au fost încă îngropate, dar numeroase analize de specialitate indică faptul că rămășițele apartin cel mai probabil Prințului Alexei și surorii sale Maria.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.