Taberele de refugiati din Turcia se transforma in loc de recrutare si pregatire ISIL

Taberele de refugiați sirieni din Turcia se transforma în loc de recrutare și pregatire pentru grupul jihadist Statul Islamic (ISIS), conform unui delegat sirian, Tarek Al-Ahmad, citat de Sputnik.

Tarek Al-Ahmad, un membru al Partidului Național Social sirian, a sosit în capitala Rusiei, Moscova, duminica, in calitate de membru al unei delegații de oficiali guvernamentali și de membri ai opoziției moderate.

Al-Ahmad, care s-a întâlnit luni cu Ministrul adjunct rus de Externe și reprezentant prezidențial pentru Orientul Mijlociu și Africa, Mihail Bogdanov, a declarat că “Turcia se afla prinsa într-o capcană dubla”.

“Refugiații provoca tensiuni economice și sociale în interiorul țării, în timp ce taberele de refugiați se transformă în loc de joacă pentru ISIL, unde luptătorii ISIL se pot deplasa cu ușurință, antrena si recruta noi membri pentru a-i trimite în Siria”, a declarat Al-Ahmad, pentru Sputnik.

Turcia găzduieste, în prezent, aproximativ un milion de refugiații sirieni.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.