Un episcop catolic rupe tacerea despre Occident si Turcia: ISIS, creat pentru a pune mana pe petrol si artefacte

Într-un interviu pentru TV2000, episcopul catolic de Aleppo, Georges Abou Khazen, a acuzat Turcia și marile puteri, ca au creat Statul Islamic (ISIS), si ca pur si simplu continua sa-i instruiasca pe luptătorii acestuia si sa cumpere petrol și descoperiri arheologice furate din Siria, de la ei.

“Oamenii se tem că turcii doresc să lupte, de fapt, cu kurzii, sub pretextul luptei cu ISIS’‘, a spus el, comentând cu privire la operațiunile militare pe care Turcia le desfășoară împotriva ISIS, în Siria, și a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), în Irak.

“Daca aceasta devine o scuza pentru Turcia, pentru a crea o zonă independentă in Siria”, a spus el, “atunci totul devine periculos. Daca este o scuză pentru a lupta împotriva kurzilor și a spori confuzia și violența, atunci nu este nici asta un semn pozitiv. Știm bine că Turcia a permis ISIS sa intre, sa primeasca arme și sa sa se instruiasca”.

“ISIS”, a continuat episcopul, ‘’ este un instrument în mâinile puterilor mari, și a fost creat, înarmat și susținut de către acestea”.

“În loc sa se lupte cu ei pe teren, cumpără petrol de la ei, precum și valori arheologice care se constata ca au fost furate de pe aceste meleaguri. Stim bine cine cumpără aceste lucruri de la ISIS”, a adăugat episcopul, citat de ANSA.

“Luptatorii ISIS nu trebuie sa detina arme si sa fie instruiti. În țările din jurul Siriei, inclusiv in Turcia, exista tabere de antrenament pentru ei”.

El a adăugat: “Luptatorii ISIS au confiscat zonele în care există petrol. Ei au inceput sa-l vanda la 10$ pe baril, și acum la 30 de dolari. Cine cumpara acest petrol și descoperirile arheologice? Bineinteles ca nu somalezii sau cei din Mauritania”.

Khazen a mai subliniat: “Nu doar ca țarile occidentale fac afaceri cu ISIS, dar sufera cei saraci. Avem 23 de grupuri etnice-religioase in Siria, care sunt parte a unui superb mozaic. Și, ce vedem ca se întâmplă acum? Și, inca, ei ne mai vorbesc despre drepturile omului…”.

Citeste si: Despre cum vrea Turcia sa evite crearea unui stat kurd, cu ajutorul SUA: zona de siguranta sporita [https://lacasuriortodoxe.ro/politici/20115-turcia-vrea-de-fapt-sa-evite-crearea-unui-stat-kurd-cu-ajutorul-sua-zona-de-siguranta-sporita.html]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.