Fotografia preotului rapit de ISIS, afisata in dimensiuni mari in fata Primariei din Roma

S-au implinit exact 2 ani de cand preotul italian iezuit Paolo Dall’Oglio a fost rapit in Siria (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), iar orașul Roma a afisat ieri o fotografie-gigant a activistului pentru pace, în fața Primăriei Capitalei, pentru a-si exprima solidaritatea și a cere eliberarea acestuia.

Dall’Oglio s-a născut în Roma, exact in urma cu 61 de ani.

Duminică, Papa Francisc a făcut un apel pentru eliberarea preotului, în timpul slujbei.

Președintele italian Sergio Mattarella, cu o zi mai târziu, a spus ca Italia face tot posibilul pentru a-i elibera pe Dall’Oglio și alți patru italieni luați ostatici în Libia în această lună.

Potrivit unor rapoarte neconfirmate, pe care Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe le-a citat la inceputul acestui an, Dall’Oglio s-ar afla într-o închisoare condusă de grupul islamist ISIS, între Raqqa și Alep, în nordul Siriei.

Conform agentiei italienesti Ansa, promotor ferm al dialogului inter-religios, preotul iezuit a fondat comunitatea Al Khalil din Siria în anii 1980, la Mănăstirea Sfântului Moise Etiopianul, în orașul Nabk, la nord de Damasc.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.